De Jong: 'Toen ik eerst tegen hem speelde, dacht ik: wat een irritante speler'

De Jong: 'Toen ik eerst tegen hem speelde, dacht ik: wat een irritante speler'

23-04-2022 16:02
5

Luuk de Jong kent zijn rol bij FC Barcelona. De spits, die het onder Xavi Hernández vooral moet doen met korte invalbeurten, heeft geen moeite met zijn beperkte aandeel bij de Catalanen. 

De Jong hielp Barcelona met zijn goals al hoogstpersoonlijk aan tien punten, toch doet Xavi geen beroep op hem als basiskracht. "Ik weet wat mijn rol is hier: iets forceren in wedstrijden als het moet", zegt hij in gesprek met de NOS. De Nederlander heeft het naar zijn zin in de Spaanse zon. "De jongens zijn van begin af aan heel relaxed, ook al zijn het grote spelers."

"Ook zo'n Busquets", noemt De Jong een voorbeeld. "Toen ik eerst tegen hem speelde, dacht ik: wat een irritante speler. Maar toen ik hier kwam, dacht ik: dat is echt een heel goede gast, een topaanvoerder." 

Na het ontslag van Ronald Koeman leek er in de winter een abrupt einde te komen aan het tijdperk van De Jong bij Barcelona. De hoofdrolspeler zelf dacht daar anders over. "Ik had altijd in mijn hoofd: ik ga het seizoen afmaken bij Barcelona. Ik was natuurlijk net een paar maanden ervoor verhuisd naar Barcelona, bij een van de grootste clubs van de wereld, wie weet wat jouw inbreng daarin kan zijn. Gelukkig heb ik de keuze gemaakt om te blijven en te blijven knokken."