Ik heb het idee dat Tadic te trots is om dat te zeggen, omdat hij de leider is

"Ik heb het idee dat Tadic te trots is om dat te zeggen, omdat hij de leider is"

24 april - 10:33
101

De gemiste strafschop van Dusan Tadic is voer voor discussie. Van de laatste zes strafschoppen miste de Ajax-captain er drie en dus rijst de vraag of Sébastien Haller niet voortaan achter de bal moet staan.

Tadic kon Ajax op voorsprong zetten bij NEC, maar leek te twijfelen en miste. Die misser bleek achteraf niet fataal: Brian Brobbey redde Ajax in blessuretijd. Het gaat na afloop niet alleen daarover, maar ook over de misser van Tadic. Moet hij de verantwoordelijkheid niet afdragen? "Ik heb het idee dat Tadic te trots is om dat te zeggen, omdat hij de leider is", zegt Marciano Vink bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Maar ook dit is leiderschap."

Ook de aanloop van Tadic wekt verbazing bij Vink. "Het is een totaal andere aanloop dan hij normaal doet. Normaal gesproken doet hij twee passen, maar nu een huppeltje. Dat geeft aan dat hij totaal niet zeker is van zichzelf. Dan ga je andere dingen doen. Dit is niet Tadic, hij heeft dit nog nooit gedaan, maar hieruit blijkt ook dat hij menselijk is. Misschien is het tijd om een ander te laten nemen."

"Ik heb hem bij FC Groningen meegemaakt", zegt FC Emmen-trainer Dick Lukkien. "Ik vind het goed van Dusan dat hij altijd verantwoordelijkheidsgevoel heeft, maar als je er drie mist komt er misschien een moment dat een ander het kan doen. Dat moeten ze samen met Ten Hag bepalen. Als de nummer één zich niet heel lekker voelt, komt er misschien iemand anders."

Hans Kraay jr. denkt dat dat moment aangebroken is. "Ik zou het doen als ik Haller was: nu ben ik aan de beurt." Penaltyspecialist Ricky van Wolfswinkel: "Tegen Cambuur schoot ik hem binnenkant paal eruit, dus dat zit er ook bij. Tadic pakt de verantwoordelijkheid, maar na drie strafschoppen komt er wel een momentje... Nee, het zou niet gek zijn als nu een ander achter de bal gaat staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s