Ten Hag erkent gemis van Ajax-spelers: 'Het is elke keer knippen en plakken'

Ten Hag erkent gemis van Ajax-spelers: 'Het is elke keer knippen en plakken'

25-04-2022 07:32 Laatste update: 07:37
51

Ajax won dertien van de laatste veertien competitiewedstrijden, maar de goede resultaten kunnen het zwakke spel van de koploper niet verbloemen. Erik ten Hag erkent dat het niet vanzelf gaat in Amsterdam.

Ten Hag wijst in De Telegraaf naar het gemis van Antony, Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez en Edson Álvarez tegen NEC (0-1 winst). "Aan de bal kan het zeker beter en moét het ook beter. Door de vele wisselingen is het elke keer knippen en plakken, zeker in de laatste linie", verklaart de Ajax-trainer. "Voorin hebben we een probleem met de dynamiek en de snelheid door het wegvallen van Antony. Maar het is een gegeven, we aanvaarden dat en moeten het ermee doen."

Met de organisatie en motivatie zit het wél goed, constateert Ten Hag. "Ik ben blij met de ploeg, maar speel ook liever beter voetbal. Dat streven we na, want het is hoe ik denk en hoe Ajax denkt." Ajax heeft in de laatste vier speelrondes een marge van vier punten op PSV. Omdat het elke keer net goed gaat, doemt de vraag op hoe lang de Amsterdammers kunnen blijven ontsnappen. Ten Hag: "Bij mij is het glas halfvol. De zon schijnt iedere dag. Je kunt het ook zo benaderen dat het geweldig is van de ploeg dat ze dit kunnen. Zo zie ik het ook."