Kippenvel na gestopte strafschop van Tadic: 'Heb zoiets nog niet echt meegemaakt'

Kippenvel na gestopte strafschop van Tadic: 'Heb zoiets nog niet echt meegemaakt'

25 April - 11:55
42

Hoewel NEC nog laat verloor van Ajax, kende Mattijs Branderhorst persoonlijk een mooie middag. De NEC-doelman keerde een strafschop van Dusan Tadic en groeide bijna uit tot de held in de Goffert.

"Ik wist dat het Tadic zijn favoriete hoek was", blikt Branderhorst in gesprek met de Gelderlander terug op de penalty van de Ajax-aanvoerder. "Hij nam een andere aanloop dan normaal, waardoor ik langer bleef wachten. Op het laatste moment koos ik de goede hoek."

"Ik heb zoiets nog niet echt meegemaakt en daar kreeg ik wel even kippenvel van", gaat Branderhorst verder. "Als keeper is een strafschop de ideale gelegenheid om je te onderscheiden en daar was ik al een tijdje naar op zoek. Ik had tot dit moment vier strafschoppen tegen gehad die er allemaal ingingen. Terwijl ik best een goede penaltykiller kan zijn."

Branderhorst groeide door een goal van Brian Brobbey echter niet uit tot de held van de middag. "Het is heel zuur dat we op het laatst nog de goal tegen krijgen", stelt hij. "Het was een ideaal scenario geweest. Eerst een penalty houden en dan ook nog de nul. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet gescoord hebben. Dit was een wedstrijd als je zelf de 1-0 had gemaakt, je had gewonnen. Daar hebben we de kansen voor gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s