NAC Breda presenteert eerste zomeraanwinst: '40 goals, 23 assists, goed cv'

NAC Breda presenteert eerste zomeraanwinst: '40 goals, 23 assists, goed cv'

26-04-2022 09:48
30

NAC Breda kijkt alvast uit naar het volgende seizoen en heeft zijn eerste nieuweling gepresenteerd. FC Eindhoven-spits Jort van der Sande heeft voor twee seizoenen getekend in het Rat Verlegh Stadion, inclusief optie voor nog een jaar.

Van der Sande is bezig aan een sterk seizoen aan de Aalsterweg en heeft dit seizoen dertien goals gemaakt en zes assists gegeven namens de verrassende nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. "Jort is een type speler die goed bij NAC past. Hij heeft een goede werkethiek en koppelt dit aan scorend vermogen. Met deze werkethiek en bereidheid zal hij ook karakter toevoegen aan de ploeg", laat trainer Edwin de Graaf weten aan de NAC-kanalen.

Van der Sande is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de Keuken Kampioen Divisie. Voordat hij in 2019 naar FC Eindhoven verkaste, speelde hij vijf seizoenen voor FC Den Bosch. "Jort is een spits met een flink aantal wedstrijden achter zijn naam. Met veertig goals en drieëntwintig assists een speler met een goede CV", laat Eric Hellemons namens de clubleiding weten. "Het is een speler met karakter en veel gevoel voor ruimte en positie in en rond de zestien."

De spits zou overigens nog tegen zijn nieuwe werkgever kunnen spelen, in de play-offs om promotie/degradatie. Als FC Eindhoven vierde wordt en NAC achtste blijft, treffen de beide Brabantse clubs elkaar in de eerste ronde.