Bijzondere CL-reünie in Manchester: 'Pep en hij huilden samen en lachten samen'

26 april om 13:18

Manchester City staat dinsdagavond in de halve finale van de Champions League tegenover Real Madrid en dat wordt niet alleen voor de voetballiefhebber een bijzondere ontmoeting. Voor Pep Guardiola en David Alaba zit er een extra tintje aan.

De twee werkten samen bij Bayern München toen Guardiola daar nog trainer was en Alaba nog de kleuren van Der Rekordmeister verdedigde. De band tussen speler en oefenmeester was heel erg goed en dus zal het weerzien dinsdagavond een bijzondere zijn.

Markus Hörwick, voormalig perschef van Bayern, vertelt dat Alaba veel aan Guardiola te danken heeft. "Hij was als een vader voor hem", zegt hij tegen de Kronen Zeitung. "Soms was hij streng, zodat Alaba er beter van werd, maar Pep knuffelde hem ook heel vaak. Ze huilden samen en ze lachten samen."

Eén van de twee kan de Champions League-finale bereiken. Na de return op dinsdagavond zal op 4 mei de return in Santiago Bernabéu gespeeld, waarna we weten wie er in de eindstrijd van het miljardenbal zal staan. De andere halve finale gaat tussen Liverpool en Villarreal.