Hamstra probeert Ajax-onrust weg te nemen: 'Daar zijn we vol mee bezig'

Hamstra probeert Ajax-onrust weg te nemen: 'Daar zijn we vol mee bezig'

28-04-2022 09:13
105

Gerry Hamstra begrijpt dat de supporters van Ajax de ontwikkelingen bij de club met argusogen volgen. Tegelijkertijd benadrukt de technisch manager dat de Amsterdammers - ook na het vertrek van Marc Overmars - niet stilzitten. 

Hamstra heeft samen met Klaas-Jan Huntelaar de taken van Overmars overgenomen. "Marc Overmars betekende veel voor de club. Dus als de technisch directeur plots wegvalt, snap ik dat supporters zich afvragen hoe het verder moet. Ik denk echter dat dit laatste óók het geval was geweest als Marc hier nog wél had gezeten", reageert hij in gesprek met Ajax Life. "Alleen hadden de mensen er dan een beter gevoel bij gehad, omdat hij hier al tien jaar zat."

Voetbal International meldde woensdag dat de kans groot is dat Hamstra en Huntelaar voor langere tijd het technische beleid mogen gaan uitstippelen in de hoofdstad. Zij moeten Overmars doen vergeten. "De interne overdracht was snel afgehandeld, omdat we een jaar lang intensief samenwerkten", zegt de voormalig technisch directeur van sc Heerenveen. "Je doet dit werk nooit alleen. Er wordt dagelijks kennis overgedragen tussen scouting, directie en trainers. En we schuiven wekelijks aan bij het directieoverleg om de voetbalzaken door te nemen."

Hamstra probeert de zorgen bij de Ajax-fans weg te nemen. "Wij weten honderd procent wat er moet gebeuren. De witte vlekken zijn bekend. Er liggen scenario’s. Het eerste is: wat wil je erbij hebben? Daar zijn we vol mee bezig. Het tweede scenario is: wat gebeurt er als die of die vertrekt? Wie wordt dan zijn vervanger? Het derde scenario zijn de buitenkansjes, maar dat is een continu proces. De lijntjes met spelers en zaakwaarnemers lopen allemaal al. We kunnen snel schakelen."