'Ajax schijnt kloon van Overmars te hebben, Huntelaar is geslepen straatvechter'

'Ajax schijnt kloon van Overmars te hebben, Huntelaar is geslepen straatvechter'

24-04-2022 08:36
86

Gerry Hamstra heeft de ambitie om Marc Overmars op te volgen bij Ajax. De voormalig technisch directeur van sc Heerenveen maakt een goede indruk in Amsterdam, vertelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

"Hamstra wil zelf heel graag de technisch directeur worden. Hij vindt zichzelf ook heel erg geschikt om dat te doen", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. Hamstra is technisch manager bij Ajax, maar hij neemt de honneurs waar sinds het vertrek van Overmars. "Je hoort goede geluiden. Ze werken keihard en bij onderhandelingen schijnt hij een goede indruk te maken. Maar dat is nog geen Marc Overmars, die samen met Erik ten Hag de hele boel oppakte."

"In deze fase had Overmars zijn elftal voor volgend seizoen vaak al in het hoofd. Ik denk dat het van groot belang is om zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen", gaat de clubwatcher verder. Hamstra wordt geassisteerd door Klaas-Jan Huntelaar, die ook wordt getipt als toekomstige opvolger van Overmars. "Er schijnt inmiddels een kloon van Overmars rond te lopen: Klaas-Jan Huntelaar. Dat is een geslepen straatvechtertje. Hij is gedreven en sluw."