'We stonden er and we killed Ajax, mentaal zal dat toch even doorwerken'

'We stonden er and we killed Ajax, mentaal zal dat toch even doorwerken'

28-04-2022 09:35
141

Ritsu Doan merkt dat de winst op Ajax in de finale van de KNVB Beker voor veel vertrouwen zorgt bij PSV. De 23-jarige Japanner benadrukt dat de Eindhovense selectie nog volop geloof heeft in de landstitel.

"Wij hebben met onze teamspirit laten zien dat wij die beker echt heel graag wilden winnen", zegt Doan tegen Voetbal International over de 2-1 zege in De Kuip. "En eerlijk gezegd verdienden wij het ook en Ajax niet. Natuurlijk hadden zij ook wat kansen, maar die waren niet zo groot als die van ons. Wij stonden er and we killed Ajax. Alleen na afloop, pffff, haha… Iedereen was kapot en gesloopt", doelt hij op de korte voorbereiding na het treffen met Leicester City.

Doan denkt dat de bekerfinale kan doorwerken in het restant van het Eredivisie-seizoen. "Ik denk dat de bekerfinale wel invloed heeft", stelt de aanvallende middenvelder. "Niet heel veel, maar mentaal zal het toch even doorwerken. Ajax heeft de laatste weken sowieso wat moeite de competitiewedstrijden te winnen. Ze zijn niet meer top level zoals eerder dit seizoen. Er gebeurt daar op technisch vlak ook veel met de trainer en vertrekkende spelers. Dat kan meespelen."

Doan benadrukt dat de strijd nog niet voorbij is, ondanks de achterstand van vier punten. "Dat gevoel leeft bij ons allemaal en we hebben het er ook zeker over. Zij krijgen AZ en Vitesse nog en zullen ergens een keer moeten verliezen. Dan komt de druk erop en kan het zomaar dat het op de slotdag wordt beslist. Bovendien wil iedere tegenstander van Ajax winnen. De titelstrijd wordt echt nog heel spannend."