'Back op de brommer': Büttner verlaat RKC en keert terug in geboortestad

'Back op de brommer': Büttner verlaat RKC en keert terug in geboortestad

28-04-2022 15:21
17

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar De Graafschap heeft de komst van Alexander Büttner donderdagmiddag wereldkundig gemaakt. De linksback komt na dit seizoen transfervrij over van RKC Waalwijk en tekent voor drie jaar bij de Superboeren

Büttner liet eerder al weten dat enkel zijn handtekening nog ontbrak. "Ik ben erg blij dat we een speler van het kaliber van Alexander hebben binnengehaald", reageert technisch directeur Peter Bijvelds op de clubsite van De Graafschap. "Wij hebben een respectvolle aanbieding naar Alexander gedaan. Maar we moeten Alexander ook de credits geven. Hij heeft in alle voorwaarden van het contract meegedacht en daar ben ik hem erg dankbaar voor."

De voormalig speler van onder meer Vitesse en Manchester United is blij dat hij zich komende zomer speler van De Graafschap mag noemen. "Dit is voor mij de kers op de taart", aldus de 33-jarige vleugelverdediger, die terugkeert in zijn geboortestad Doetinchem. "Ik vond De Graafschap altijd een hele mooie club met fantastische supporters. Toen Peter mij belde was ik eigenlijk direct enthousiast", stelt hij. "Ik wil binnen en buiten het veld belangrijk zijn voor het team. In het veld wil ik belangrijk zijn met mijn aanvallende impulsen en scorend vermogen en buiten het veld wil ik de jonge jongens helpen."