Viergever door het stof: 'Had die bal eruit moeten trappen, te veel risico'

30-04-2022 15:00
4

SpVgg Greuther Fürth speelde vrijdagavond knap met 1-1 gelijk tegen Union Berlin, maar Nick Viergever ging na afloop door het stof. De Nederlander, onder contract bij Greuther Fürth, ging in de fout bij de gelijkmaker van de thuisploeg.

Door een doelpunt van Branimir Hrgota kwam Greuther Fürth in de eerste helft op voorsprong, waarna het kansen kreeg op meer. De tweede treffer bleef echter uit, waarna Union zo'n twintig minuten voor tijd toesloeg. Sven Michel profiteerde van een fout van Viergever. "Ik had die bal eruit moeten trappen", wordt de Nederlander na afloop geciteerd door Kicker. "We namen op dat moment veel te veel risico."

Daarmee doelt Viergever op de actie van keeper Andreas Linde, die hem in een moeilijke positie aanspeelde. "Helaas was het, net als een week geleden tegen Leverkusen, de risico-inschatting niet optimaal. We moeten ons realiseren dat we op zo'n moment de lange bal moeten spelen", sluit Viergever af.