'Ajax dacht dat Gravenberch dan wel zou bijtekenen, maar dat doet hij niet'

'Ajax dacht dat Gravenberch dan wel zou bijtekenen, maar dat doet hij niet'

01-05-2022 09:45
168

Ryan Gravenberch wil Ajax het liefst voor een mooie transfersom verlaten, maar als een overstap naar Bayern München in het water valt zal hij niet alsnog zijn contract in Amsterdam verlengen. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Gravenberch ligt nog tot medio 2023 vast, waardoor Ajax hem deze zomer moet verkopen om nog een bedrag aan hem over te houden. "Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben heel lang gedacht dat Gravenberch wel bij zou tekenen als ze er niet uitkomen met Bayern München, omdat hij niet voor niets de deur uit wil lopen. Maar dat gaat hij niet doen en dat is Ajax te kennen gegeven", weet Verweij.

De Eredivisie-koploper onderhandelt met Bayern München over de middenvelder, maar een akkoord is nog niet bereikt. "Bayern München wil niet meer betalen dan de geboden zeventien plus zes miljoen. Ze willen niet omhoog en dat heeft Ajax ook te horen gekregen. Ajax vindt dat te weinig en dus moet er een oplossing gevonden worden. Als die niet gevonden wordt, gaat Gravenberch zijn laatste contractjaar in."

Dat geniet niet de voorkeur van de middenvelder, benadrukt Verweij. "Hij wil écht dat Ajax eraan verdient. Bayern München heeft hem een aanbieding gedaan, er zijn gesprekken gevoerd en Nagelsmann ziet het geweldig in hem zitten en zegt dat hij speeltijd gaat krijgen."

Lisandro Martínez
Ajax mag meer hoop koesteren op een langer verblijf van Lisandro Martínez. "Er schijnt in de Argentijnse media geroepen te zijn dat hij bij Ajax wil blijven. Ik heb contact met zijn zaakwaarnemer gehad, maar hij wist niets van een interview in de Argentijnse pers. Hij wist ook niets van het standpunt van Lisandro om per se bij Ajax te blijven. In principe zal hij bij Ajax blijven, dat is ook zijn intentie. Maar als er een bod komt, is iedereen te koop."