Inter blijft in het spoor van Milan, Schreuder verspeelt punten met Brugge

Inter blijft in het spoor van Milan, Schreuder verspeelt punten met Brugge

01-05-2022 20:30 Laatste update: 20:31
12

Alfred Schreuder en Club Brugge zijn zondagavond tegen puntenverlies aangelopen in de kampioensgroep van de Jupiler Pro League. Anderlecht hield de regerend kampioen op 0-0 en dus liet Brugge na om in te lopen op koploper Union.

Anderlecht - Club Brugge 0-0
Eerder op de zondag speelde Union met 0-0 gelijk tegen Antwerp en had Club Brugge de kans om de achterstand op de koploper te verkleinen tot één punt. Dan moest de ploeg van trainer Alfred Schreuder, die basisplaatsen in petto had voor Ruud Vormer en Noa Lang, wel zien te winnen bij Anderlecht. Paars-Wit gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

De thuisploeg, met Joshua Zirkzee, Wesley Hoedt en Ajax-huurling Lisandro Magallán in de gelederen, was het gevaarlijkst en gaf het thuispubliek meermaals bijna reden tot juichen. Hoedt was met een poging van eigen helft nog het dichtste bij een doelpunt, maar hij zag hoe Club-keeper Simon Mignolet op het laatste moment nog een redding in huis had. Door het puntloze gelijkspel staan Schreuder en Brugge nog altijd één punt achter op Union. Anderlecht staat derde.

Udinese - Internazionale 1-2
Om in het spoor te blijven van stadgenoot en koploper AC Milan was het voor Inter van levensbelang om de lastige uitwedstrijd bij Udinese in winst om te zetten. In het Stadio Friuli, waar Stefan de Vrij als enige Nederlander in de basis stond en Denzel Dumfries en Bram Nuytinck de hele wedstrijd toekeken, deden de Nerazzurri uiteindelijk ook hun plicht. Via Ivan Perisic en Lautaro Martínez kwam Inter nog voor rust op 0-2 en na rust kon alleen Ignacio Pussetto tot scoren komen, waardoor het op 1-2 eindigde. De achterstand van Inter op Milan is met nog drie wedstrijden te gaan twee punten.

AC Milan-Fiorentina 1-0
Doordat Inter woensdag het inhaalduel bij Bologna verloor, had AC Milan de titelkansen weer in eigen hand en konden de Rossoneri zich nog één gelijkspel veroorloven tijdens de slotfase van het seizoen. Dat krediet leek zondagmiddag al opgebruikt te worden, maar nummer zeven Fiorentina – met Sofyan Amrabat op het middenveld – werd in de slotfase alsnog op de knieën gedwongen. Rafael Leão kreeg een pass van Pietro Terracciano in de voeten geschoven en strafte het foutje af: 1-0. Internazionale speelt later op de zondag nog tegen Udinese.

Troyes-Lille OSC 3-0
De kampioen van het vorige Ligue 1-seizoen speelt allang geen rol van betekenis mee in de huidige Franse competitie. Zondagmiddag ging voor nummer tien Lille werkelijk alles mis wat mis kon gaan. Troyes mocht van arbiter Willy Delajod liefst drie keer aanleggen vanaf elf meter: Florian Tardieu, Ike Ugbo (ex-Roda JC) en nogmaals Tardieu benutten hun strafschoppen. Renato Sanches kreeg bovendien twee keer geel in vijf seconden wegens aanmerkingen op de leiding, Burak Yilmaz haalde na een harde tackle ook het einde van de wedstrijd niet.

Royal Antwerp FC - Union Saint-Gilloise 0-0
Promovendus Union Saint-Gilloise leidt nog altijd de dans in de Belgische kampioenscompetitie, maar heeft Club Brugge de kans gegeven om in te lopen. De ploeg van Bart Nieuwkoop kwam op bezoek bij Royal Antwerp FC niet verder dan 0-0 en moet nu hopen dat stadgenoot Anderlecht later op de zondag punten pakt tegen Club Brugge. Union staat vooralsnog vier punten voor, na twee van de zes speelrondes, in de wetenschap dat het op zondag 8 mei én op woensdag 11 mei de Blauw-Zwarte achtervolger treft.