Tevreden Slot lapt zelf niet bij voor Dessers: 'Als dat dan voor iedereen moet...'

Tevreden Slot lapt zelf niet bij voor Dessers: 'Als dat dan voor iedereen moet...'

01-05-2022 19:57
27

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft ook gehoord over de crowdfundingsactie voor publiekslieveling Cyriel Dessers. De eindverantwoordelijke kan er hartelijk om lachen, maar is niet van plan om zelf ook bij te leggen.

Dessers wordt momenteel gehuurd van KRC Genk en zou voor vier miljoen euro permanent over kunnen stappen naar Feyenoord: per 1 juni moet blijken of de Rotterdammers dit bedrag kunnen en willen overmaken, maar een groep Feyenoord-fans zamelt alvast geld in. Zondag was er al meer dan veertigduizend euro ingezameld.

Slot reageert glimlachend op alle ontwikkelingen. "Alhoewel ik hartstikke tevreden ben over Cyriel, gaat het me wel wat ver om zelf bij te gaan betalen", laat hij na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard weten aan ESPN. "Ik ben over heel veel spelers tevreden en ik denk dat Feyenoord er goed aan zou doen om niet alleen naar zijn contract te kijken, ook naar een paar anderen. Dus als dat het begin gaat worden, dat ik voor iedereen mee moet betalen… Ik kan wel wat lijden, maar dat lijkt me niet handig."

Dessers zelf zou graag bij Feyenoord blijven. "Jij mag hem opschrijven. Of ik wil? Ja, zeker", liet hij na de halve Conference League-finale tegen Olympique Marseille – waarin hij twee keer scoorde – weten.