United-verdediger heet Ten Hag welkom: 'Iedereen is verheugd met hem'

United-verdediger heet Ten Hag welkom: 'Iedereen is verheugd met hem'

02-05-2022 13:38 Laatste update: 14:03
17

Manchester United-verdediger Diogo Dalot kijkt reikhalzend uit naar de komst van Erik ten Hag. De 23-jarige Portugees adviseert de Nederlandse manager meteen over zijn landgenoot Cristiano Ronaldo.

Dalot hoopt dat Ten Hag United nieuw leven kan inblazen. "Ik denk niet dat je er heel veel kijk op hoeft te hebben om te zien dat hij een geweldige trainer is", zegt de vleugelverdediger tegen Sky Sports. "Wat hij bij Ajax heeft laten zien is echt geweldig. Hij speelt attractief voetbal en ik denk dat iedere fan van United verheugd is om een trainer als hij te krijgen. En ik denk wij ook als spelers."

Wedden

Meer odds

Ten Hag komt na dit seizoen over van Ajax, waarmee hij dicht bij de landstitel is. Op Old Trafford tekende de 52-jarige trainer een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. "Voor ons is het fijn dat het duidelijk is met wie we volgend seizoen te maken hebben. We weten nu wat we kunnen verwachten voordat we de zomerstop ingaan", aldus Dalot. "En dan hebben we in de voorbereiding de tijd om samen te werken en aan onze ideeën te bouwen voordat het nieuwe seizoen begint."

Dalot hoopt dat Ronaldo dan nog steeds van de partij is bij United. "Ik kan niets anders dan bewondering hebben voor de manier waarop hij werkt en wat voor mens hij is. De cijfers die hij laat zien, liegen niet. We hopen dus hem erbij te houden."

Manchester United neemt het maandagavond op tegen Brentford. De ploeg van interim-manager Ralf Rangnick staat zesde en moet winnen om in de race te blijven voor een ticket voor de Champions League.