Trabzonspor-selectie 'beroofd' tijdens titelfeest: 'Kwamen in boxershort terug'

Trabzonspor-selectie 'beroofd' tijdens titelfeest: 'Kwamen in boxershort terug'

02-05-2022 18:41
12

Stefano Denswil wist niet wat hij meemaakte tijdens het kampioensfeest van Trabzonspor. De 28-jarige verdediger werd al landskampioen met Ajax en Club Brugge, maar de titel in Turkije overtrof al zijn verwachtingen. 

Trabzonspor speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Antalyaspor en dat was genoeg voor het kampioenschap. "Mensen lagen huilend op straat en toonden hun dankbaarheid voor het feit dat we de club na 38 jaar weer kampioen hadden gemaakt", laat Denswil optekenen door De Telegraaf. Na het laatste fluitsignaal ontstonden er krankzinnige taferelen, toen supporters het veld betreedden. 

"Ik hield tenminste mijn voetbalbroekje nog, maar de meeste spelers kwamen alleen in hun boxershort terug in de kleedkamer. Echt alles was van hun lijf gescheurd of getrokken", vertelt Denswil, die blij is dat zijn keuze voor dit seizoen op Trabzonspor viel. "Ik kon bij Besiktas, Istanbulspor Basaksehir en Adanaspor tekenen, maar mijn gevoel zei Trabzonspor."

Denswil wordt dit seizoen verhuurd door Bologna, maar is na dit seizoen transfervrij. Waar zijn toekomst ligt, weet hij niet. "Trabzonspor wil graag met me door en dat is fijn."