PSV zoekt nieuwe spitsen: twaalf kandidaten voor de Eindhovense vacature

PSV zoekt nieuwe spitsen: twaalf kandidaten voor de Eindhovense vacature

03-05-2022 15:00 Laatste update: 15:11
149

PSV gaat voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe aanvallers en dus is het aan technisch manager John de Jong om de markt af te struinen. VoetbalPrimeur helpt hem daarbij een handje en komt met negen interessante spelers die de Eindhovense vacatures in kunnen vullen.

De bekende kandidaten
Luuk de Jong (FC Barcelona, verhuurd door Sevilla)
Tussen 2014 en 2019 was de Achterhoeker al de aanvalsleider van PSV en heel Eindhoven hoopt dat De Jong komende zomer tot een terugkeer te verleiden is. Hij droeg de aanvoerdersband, werd meermaals kampioen met PSV en het belangrijkste voor een aanvaller: in 159 wedstrijden maakte hij maar liefst 94 doelpunten. Het lijkt erop dat Barcelona niet met hem verder wil en Sevilla open staat voor een verkoop. Dit is hét moment voor de Eindhovenaren om toe te slaan.

Wedden

Meer odds

Joshua Zirkzee (Anderlecht, verhuurd door Bayern München)
Naast een ervaren en sterke aanvaller wil PSV ook een jonge spits aan de selectie toevoegen. Daar kan de club dan op een later moment profijt van gaan hebben en daar komt Zirkzee voor in aanmerking. Bij Anderlecht bewijst de Schiedammer dat hij klaar is voor het grote werk, want hij noteerde al zeventien doelpunten voor de Belgische grootmacht. Het enige nadeel is dat Bayern München, de werkgever van Zirkzee, waarschijnlijk een bedrag van tien miljoen euro vraagt.

Wilfried Gnonto (FC Zürich)
De goedkopere optie dient zich in Zwitserland aan. De achttienjarige Gnonto heeft nog een jaar contract bij Zürich en wordt door meerdere clubs, waaronder PSV, begeerd. De Italiaan is rap, heeft body en werd opgeleid door Internazionale. Daarnaast is hij met acht goals in dertig competitiewedstrijden, waarin hij voornamelijk inviel, belangrijk voor kampioenskandidaat Zürich. Gnonto zou zich in het Philips Stadion zomaar eens tot een topper kunnen ontwikkelen.

Loïs Openda (Vitesse, verhuurd door Club Brugge)
Een speler die het al in de Eredivisie heeft laten zien en zijn nog jonge leeftijd meeheeft, is Openda. In twee seizoenen bij Vitesse kwam hij tot 25 competitiedoelpunten, maar Club Brugge lijkt niet met de spits uit Luik verder te willen. Dat biedt mogelijkheden en ook voor PSV, dat voorzichtige interesse zou hebben. Als er gunstige afspraken gemaakt kunnen worden, kan het tweejarige contract dat Openda nog heeft bij Club wellicht relatief goedkoop afgekocht kunnen worden.

De interne oplossingen
Eran Zahavi (aflopend contract)
Onlangs werd bekend dat PSV het lucratieve contract van de Israëliër formeel heeft opgezegd, maar dat het daarmee nog niet helemaal zeker was dat hij ook zal vertrekken. Mocht Zahavi genoegen nemen met een fors lager salaris, dan bestaat de mogelijkheid dat hij langer bij PSV blijft. Dat zou een interessante oplossing kunnen zijn wanneer blijkt dat iemand als Luuk de Jong toch niet haalbaar is voor de Eindhovenaren.

Carlos Vinícius (koopclausule in huurcontract)
Ook de Braziliaan mag nog hopen op extra kansen in het Philips Stadion. Naar verluidt staat er een optie tot koop in het huurcontract dat PSV afsloot met Benfica en kan de Eindhovense club dus besluiten om Vinícius definitief over te nemen. Er bestaan echter twijfels over de sterke spits. Hij zou alleen gezien worden als een aanvaller voor een 'plan B' en de beleidsbepalers zien het niet zitten om hem tot vaste aanvalsleider van PSV te bombarderen.

Maximiliano Romero (doorlopend contract)
John de Jong heeft nóg een optie en daarvoor hoeft hij nul komma nul moeite te doen. Romero heeft nog een contract tot medio 2023 in Eindhoven en zou de verrassing van het volgend seizoen kunnen worden. Het belangrijkste is dan wel dat de Argentijn een keer een jaar pijnvrij blijft en dat is tot nog toe niet gelukt. Het is misschien de laatste kans voor PSV om de tien miljoen euro, die in januari 2018 in Romero werd geïnvesteerd, toch nog terug te verdienen.

De extra suggesties
Wout Weghorst (Burnley)
Gehoord tijdens Studio Voetbal: PSV heeft een type-Weghorst nodig. De Tukker transfereerde afgelopen winter nog voor veertien miljoen euro naar Burnley, maar die ploeg is in een degradatiestrijd verwikkeld. Mochten The Clarets inderdaad een stapje terug doen, is het waarschijnlijk mogelijk om spelers voor acceptabele prijzen over te nemen en komt Weghorst misschien ook op de markt. Maar wie is er beter: Luuk de Jong of Wout Weghorst?

Dries Mertens (SSC Napoli)
Dromen mag, toch? De kleine Belg heeft zijn verbintenis bij Napoli nog altijd niet verlengd en misschien voelt de 34-jarige Leuvenaar er wel veel voor om weer dichter bij huis te gaan voetballen. Waar beter dan bij PSV, waar hij voor het eerst schitterde op het internationale podium en bijna negen jaar geleden zijn transfer naar de Serie A verdiende? Dit seizoen kwam Mertens alweer tot elf goals op het hoogste niveau in Italië, dus het voetballen is hij in ieder geval nog niet verleerd.

José Juan Macías (Deportivo Guadalajara)
Als PSV de Mexicaanse contacten aanspreekt en spelers als Erick Gutiérrez, Héctor Moreno en Hirving Lozano een goed woordje laat doen, zou de 22-jarige Macías weleens in beeld kunnen komen. Met nog een jaar contract hoeft de aanvaller van Guadalajara niet duur te zijn en met vijf interlands voor de nationale ploeg en een half jaar aan ervaring bij Getafe op zijn naam kan het een interessante optie zijn voor PSV. Mexicanen renderen meestal goed in Eindhoven.

Adam Hlozek (Sparta Praag)
Waarschijnlijk is het negentienjarige toptalent van Sparta Praag de duurste speler in dit lijstje. Hlozek is al een tijdje vaste waarde in de Tsjechische hoofdstad, maakt geregeld een doelpunt en kwam ook al tot veertien interlands en een goal voor de nationale ploeg. Het is dus niet gek dat PSV waarschijnlijk zo'n twintig miljoen euro zal moeten neertellen voor het wonderkind. Als de Brabanders dat aandurven, is de kans wel groot dat ze later een veelvoud terug zullen verdienen.

Cyriel Dessers (Feyenoord, verhuurd door KRC Genk)
Fans van Feyenoord kunnen hier misschien beter stoppen met lezen. Voor de Rotterdammers lijkt het namelijk erg lastig om de transfersom van vier miljoen euro op te hoesten, maar PSV zal daar een stuk minder problemen mee hebben. En waarom zouden ze het niet doen? De Belgische Nigeriaan bewijst dit seizoen een goalgetter te zijn op nationaal én internationaal niveau en zou niet misstaan in het Philips Stadion. Durft John de Jong dat aan?