Vrees voor Utrecht- en Feyenoord-rellen, te weinig politie, amateurduel verplaatst

Vrees voor Utrecht- en Feyenoord-rellen, te weinig politie, amateurduel verplaatst

04-05-2022 13:10
47

De hoofdklassewedstrijd tussen het Utrechtse DHSC en de amateurtak van Feyenoord kan zaterdag niet doorgaan en moet naar een midweekse datum verplaatst worden. De lokale autoriteiten vrezen voor rellen en de veiligheid kan niet gegarandeerd worden.

In januari kwam het in Utrecht al tot een hevige confrontatie tussen leden van beide harde kernen. Gevreesd wordt dat de wedstrijd tussen beide amateurclubs wordt aangegrepen voor soortgelijke acties. De politie heeft zaterdag te weinig mankracht en de wedstrijd wordt uitgesteld naar dinsdag 17 mei. "Het heeft niets met DHSC en Sportclub Feyenoord te maken", benadrukt DHSC-voorzitter Levent Kaldi in gesprek met het Algemeen Dagblad.

SC Feyenoord-trainer Ronald Ermes vindt het te gek voor woorden. "Het is te absurd voor woorden. We hebben het hier over een amateurwedstrijd. Je hoopt te kunnen voetballen en nu moeten we op een doordeweekse avond naar Utrecht toe. Dat er überhaupt al politie bij deze wedstrijd aanwezig moet zijn, is verbazingwekkend", aldus Ermes, die zijn plannen voor komende zaterdag om zal moeten gooien. "Ik denk dat ik met mijn vrouw op pad ga."