Van Polen: 'Ik had hetzelfde: waarom staat FC Groningen zo te kutten, dacht ik'

Van Polen: 'Ik had hetzelfde: waarom staat FC Groningen zo te kutten, dacht ik'

04-05-2022 13:52
32

Niet alleen Fortuna Sittard, ook PEC Zwolle was onaangenaam verrast door de ruime zege van RKC Waalwijk op FC Groningen van zondagavond. De Waalwijkers liepen voor rust al uit naar een 3-0 zege, wonnen uiteindelijk met 3-1 en zijn hard op weg naar handhaving.

Dat zou betekenen dat er nog maar één veilig plekje te vergeven is in de Eredivisie, waarvoor onder meer Fortuna en PEC in de race zijn. Flemming deelde eerder deze week zijn verbazing over het verloop van de zondagavondwedstrijd. "Nou, ik zal je zeggen: ik had precies hetzelfde. Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af. Waarom speelt die Dankerlui die bal gewoon niet wat harder terug op zijn keeper? Waarom duikt Van Hintum onder twee ballen door?", aldus Van Polen tegenover het Algemeen Dagblad. "Pff, om moedeloos van te worden is het. Want RKC zijn we kwijt nu natuurlijk."

Wedden

Meer odds

PEC is nog altijd één van drie hekkensluiters en staat op doelsaldo boven Sparta en Willem II, drie punten onder Fortuna Sittard. Zaterdag is het eerst FC Twente-Fortuna en daarna PEC-FC Utrecht. "Ik reken me suf. Zo van: als Fortuna Sittard nou verliest van FC Twente en wij zouden winnen van FC Utrecht. In dat geval zouden we naar plek 15 stijgen. Maar ja, áls hè?", rekent de routinier voor. "Misschien dat ik er gewoon ook maar mee moet stoppen ook, al dat gereken, wanneer ik ergens voor een rood stoplicht sta of mijn tanden aan het poetsen ben. Je valt van de ene verbazing in de andere."

Op basis van het veldspel hoort PEC in elk geval in de Eredivisie, kreeg Van Polen te horen toen hij zondag te gast was in Studio Voetbal. "Ja, ik hoorde het. En ik geloof ook echt dat wij van de onderste clubs het leukste voetbal spelen. Niet elke ploeg durft, zoals wij, in de Arena te voetballen tegen Ajax. Maar of dat uiteindelijk de doorslag gaat geven? Ik hoop het, denk het ook wel. Alleen: momenten zijn bepalend."