Guardiola: 'Real Madrid heeft dit vaker meegemaakt, wij nog niet'

Guardiola: 'Real Madrid heeft dit vaker meegemaakt, wij nog niet'

Pep Guardiola noemt de uitschakeling in de Champions League een harde klap voor Manchester City. De Premier League-topclub stond met één been in de finale, toen het alsnog misging tegen Real Madrid.

Rodrygo dwong in blessuretijd een verlenging af met twee goals, waarna Karim Benzema uitgroeide tot de grote held van het Estadio Santiago Bernabéu. City en Guardiola bleven verslagen achter. "We zullen wel een paar dagen nodig hebben om hier van te herstellen", stelt de Catalaanse manager op de persconferentie. "Natuurlijk komt dit heel hard aan. Maar dit kan gebeuren als je in Madrid tegen Real speelt. Zelfs in de 89e minuut waande ik me nog niet in de finale. De spelers van Real Madrid hebben dit vaker meegemaakt. Wij nog niet."

Guardiola won de Champions League in 2011 voor het laatst met FC Barcelona, maar met Bayern München en nu Manchester City wist hij dat kunstje niet meer te herhalen. "Of dit de ergste nederlaag uit mijn trainersloopbaan is? Ik weet het niet. Ik heb met Barcelona ook wel eens pijnlijk van Chelsea verloren. Maar deze nederlaag komt zeker aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s