'Hier maken ze zelfs grappen over Ajax, omdat ze weten dat ik Feyenoord-hart heb'

'Hier maken ze zelfs grappen over Ajax, omdat ze weten dat ik Feyenoord-hart heb'

05-05-2022 15:38
53

Royston Drenthe draagt Feyenoord nog altijd een bijzonder warm hart toe. De oud-speler van de Rotterdammers hoopt dan ook dat de Stadionclub de finale van de Conference League weet te behalen.

"Alles wat ik heb gedaan en kan in het voetbal: mijn basis ligt bij Feyenoord", vertelt Drenthe voor de camera van RTL. "Het is voor mij heel moeilijk te beschrijven wat mijn Feyenoord-hart precies is. Als ik naar ze kijk, komt er een ander soort gevoel in mijn lichaam. Dat gaat waarschijnlijk nooit veranderen."

Wedden

Meer odds

Bij Real Murcia, waar Drenthe momenteel actief is, is het ook opgevallen dat de Rotterdammer een Feyenoord-fan is. "Ik heb sinds mijn zestiende een Feyenoord-tattoo op mijn been. Laatst zeiden ze in de kleedkamer: heb je serieus een tattoo van Feyenoord? Nu weet ik dat je een echte Feyenoorder bent. Ik heb hier in de buurt zelfs maatjes die grappen maken over Ajax, omdat ze weten dat ik een echt Feyenoord-hart heb."

Donderdagavond speelt Feyenoord de cruciale return tegen Olympique Marseille, voor een plekje in de finale van de Conference League. Wat verwacht Drenthe van die ontmoeting? "Je weet dat het in Marseille heel moeilijk gaat worden. Je krijgt eigenlijk hetzelfde op je bordje als in De Kuip. Ik hoop vooral dat Feyenoord het in de eerste helft steady kan houden vanuit achteren. Als je dan de schade heel erg beperkt houdt, dan kun je het zeer zeker overleven."