Van der Vaart verbaasd over Feyenoord-opponent Payet: 'Hoe is dat mogelijk?'

Van der Vaart verbaasd over Feyenoord-opponent Payet: 'Hoe is dat mogelijk?'

05-05-2022 16:55 Laatste update: 18:16
35

Rafael van der Vaart vraagt zich af waarom Dimitri Payet nooit in de absolute top actief is geweest. Feyenoord moet de Franse creatieveling donderdagavond zien af te stoppen om de finale van de Conference League te behalen.

Feyenoord en Olympique Marseille spelen donderdagavond de return in de halve finale van de Conference League. Voor Van der Vaart is dat reden om bij Rondo in te zoomen op de captain van de Franse ploeg. "Hoe is het nou in hemelsnaam mogelijk dat hij nooit bij de allergrootste clubs heeft gespeeld?", vraagt de voormalig middenvelder zich af.

Van der Vaart ziet dat Payet op het EK van 2016 op zijn hoogtepunt zat. "Op dat toernooi deed hij het heel goed. Toen had ik echt verwacht dat een club als Real Madrid zou komen."

Dat gebeurde echter niet: Payet bleef toen bij West Ham United en keerde later terug naar Marseille. "Hij is waarschijnlijk eigenwijs en een beetje lastig", verklaart Van der Vaart. "Dat stempel heeft hij, denk ik. Dan beginnen ze er vaak niet aan, maar ik zou dat juist als een uitdaging zien. Als je zo kunt voetballen, dan vind ik het raar als je zijn clubs ziet."