Van Gaal verklaart keuze voor Davids: 'Kunnen spelers optimaal van profiteren'

6 mei 2022 om 20:08

Louis van Gaal kijkt uit naar de samenwerking met Edgar Davids bij het Nederlands elftal. De bondscoach besloot zijn voormalige pupil te benaderen vanwege het vertrek van Henk Fraser.

De KNVB maakte vrijdagavond bekend dat Davids tot en met het WK in Qatar als assistent van Van Gaal aan de slag gaat. "Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden", legt Van Gaal uit op de website van de bond.

"Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen", vervolgt de keuzeheer, die Davids bij Ajax en in Oranje onder zijn hoede had. De voormalig middenvelder speelde in totaal 74 interlands. "De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien."

Naast Ajax kwam Davids als speler ook uit voor AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.