'Heb geen contact gehad met Van Gaal, ben te lang uit beeld geweest bij Oranje'

'Heb geen contact gehad met Van Gaal, ben te lang uit beeld geweest bij Oranje'

7 May - 10:36
20

Kenny Tete denkt na de promotie met Fulham niet aan het Nederlands elftal. De verdediger kijkt nog steeds naar elke Oranje-wedstrijd, maar heeft er een jaar met veel blessureleed op zitten.

Tete werd maandag kampioen met Fulham, door met 7-0 te winnen van Luton Town. De verdediger was zelf ook trefzeker in dat duel. In gesprek met Voetbal International krijt Tete vragen over het Nederlands elftal, waar hij ruim een jaar geleden voor het laatst in actie kwam. "Eerlijk gezegd ben ik niet echt met Oranje bezig", stelt de back.

"Dat zei ik hiervoor ook weleens, maar toen was ik er stiekem toch mee bezig. Dit keer niet", zegt Tete. "Ik kijk nog steeds naar elke wedstrijd, maar ik denk dat voor mij nu het moment is aangebroken om fit te blijven en lekker te genieten. Van daaruit kijk ik wel wat er komt. Natuurlijk zou ik het mooi vinden, maar ik koester geen revanchegevoelens."

Tete heeft naar eigen zeggen ook geen contact gehad met Van Gaal. "Nee, daarvoor ben ik denk ik te lang uit beeld. Ik moet gewoon zorgen dat ik fit blijf en dan zien we wel. Die blessures hoop ik in ieder geval achter de rug te hebben. Na dit seizoen kan het niet erger, toch?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s