Van der Vaart en Afellay reageren verbijsterd: Het is echt een schande

Van der Vaart en Afellay reageren verbijsterd: "Het is echt een schande"

9 May - 09:15
399

De penalty die Feyenoord zondag in de slotfase van de Eredivisie-topper tegen PSV kreeg, zorgt voor ongeloof bij Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart. De oud-internationals vinden het niet terecht dat arbiter Serdar Gözübüyük de bal op de stip legde na hands van Mauro Júnior.

"Ik vind het geen penalty, maar hij fluit ook niet! Hij heeft helemaal niet gefloten. Hij zegt: absoluut niet. Totdat alle Feyenoord-spelers op hem afrennen. Oké ja, als jullie zo hard springen zal het wel hands zijn geweest. Dit is toch idioot?", steekt Van der Vaart van wal bij Studio Voetbal

De voormalig spelmaker krijgt bijval van Afellay. "Het is echt een schande. Mensen zeggen: waarom draait hij zich om? Maar dat is een natuurlijke reactie als een bal van die afstand en met die snelheid op je afkomt. Dan draai je automatisch. Maar het belangrijkste is dat de handen niet op een plek zitten waar ze niet horen. Dit is werkelijk waar een schande, echt waar. Dat Serdar Gözübüyük niet voor de camera verschijnt, is toch veelzeggend."

Verslaggever Jeroen Stekelenburg weet dat PSV later nog contact heeft proberen te zoeken met de KNVB. "Eenmaal in de bus, op een wat rustig moment, hebben ze contact gezocht met Gözübüyük en de KNVB, maar niemand wil reageren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s