Xavi: 'Als ik zeg dat Barça veel beter is geworden, is dat geen kritiek op Koeman'

Xavi: 'Als ik zeg dat Barça veel beter is geworden, is dat geen kritiek op Koeman'

9 mei - 14:40 Laatste update: 15:10
52

Xavi wil zijn prestaties bij FC Barcelona niet vergelijken met die van voorganger Ronald Koeman. Onder leiding van de voormalig middenvelder klommen de Catalanen van de negende plaats in La Liga naar de tweede plaats.

Koeman wees eerder nog op het feit dat de achterstand van Barça op Real Madrid bijna is verdubbeld sinds zijn vertrek. Xavi weigert zichzelf en de Nederlander langs de meetlat te leggen. "Het gaat erom dat Barcelona weer is komen bovendrijven", vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Celta de Vigo. De cijfers van Koeman en die van mij hoef je niet met elkaar te vergelijken. Hij heeft het goed gedaan en wij doen het nu goed."

Xavi vindt wel dat Barcelona zich heeft ontwikkeld sinds zijn aanstelling. "Ik accepteer de kritiek, maar ik geloof in ons project en ik denk dat we ons van november tot nu sterk verbeterd hebben. Maar als ik zeg dat we in november minder waren, dan is dat geen kritiek op Koeman. Het ging niet slecht met Barça vanwege Koeman. Ik accepteer zijn kritiek op de club." Xavi richt zich liever op de sportieve prestaties. "Sinds mijn eerste wedstrijd tegen Espanyol tot de laatste tegen Real Betis, is het team beter geworden. Veel beter zelfs."

Xavi laat zich ook lovend uit over Frenkie de Jong, die nog altijd in verband wordt gebracht met een transfer. "Hij is een speler die de vrijheid nodig heeft om het spel te verdelen. Wij willen graag dat hij ook aanvallend een rol speelt. Hij is nog steeds een goede speler en hij heeft stappen gezet. Ik ben positief over zijn prestaties."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie