'Haaland wil dat move snel bekend wordt en wordt niet bestbetaalde City-speler'

'Haaland wil dat move snel bekend wordt en wordt niet bestbetaalde City-speler'

9 mei - 19:07
41

Er zijn meer details bekend over de aanstaande transfer van Erling Haaland. De spits van Borussia Dortmund zal een contract tot medio 2027 tekenen bij Manchester City. In het Etihad Stadium wordt de Noor echter niet de bestbetaalde speler.

Eerder op maandag werd duidelijk dat Haaland definitief in de voetsporen van zijn vader treedt, door naar Man City te gaan. De Noor zal zijn handtekening dus onder een vijfjarig contract zetten en gaat uiteraard een flink salaris verdienen. Haaland zal echter niet meer loon opstrijken dan grootverdiener Kevin De Bruyne, meldt Farbrizio Romano. De Belg krijgt wekelijks een kleine 440 duizend euro op zijn rekening gestort van City.

Hoeveel Haaland precies zal verdienen bij zijn nieuwe club is niet duidelijk. De zeventienvoudig international is maandag in Brussel succesvol medisch gekeurd, waardoor niets de overgang nog in de weg staat.

City en Dortmund zullen de transfer deze week wereldkundig maken. Dat is een wens van Haaland, die graag nog afscheid wil nemen van de BVB-fans. Dortmund speelt komend weekend namelijk hun laatste wedstrijd van het seizoen, in eigen huis tegen Hertha BSC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie