'St. Juste verkiest Portugese topclub boven Bayern en tekent voor vier jaar'

'St. Juste verkiest Portugese topclub boven Bayern en tekent voor vier jaar'

10 May - 13:50
46

Jeremiah St. Juste verkast komende zomer van FSV Mainz 05 naar Sporting Portugal, maar dat had zomaar anders kunnen lopen. Volgens De Telegraaf hoopte Bayern München de transfer op het laatste moment nog te kapen.

Fabrizio Romano meldde maandag al dat St. Juste volgend jaar voor Sporting speelt en dat de Portugezen een bedrag van bijna tien miljoen euro neertellen voor de diensten van de verdediger. De Telegraaf meldt nu dat er dinsdag een medische keuring op het programma staat en dat St. Juste, als de keuring met goed gevolg wordt doorstaan, voor vier jaar gaat tekenen.

De 25-jarige stopper had echter zomaar een andere keuze kunnen maken. De ochtendkrant weet dat Bayern München de laatste dagen nog interesse toonde, maar niet echt doorpakte. Daarom besloot St. Juste om alsnog voor Sporting te kiezen en niet meer te wachten op meer avances vanuit Zuid-Duitsland. In Lissabon kan de voormalig Feyenoorder Champions League spelen en is hem een belangrijke rol in het vooruitzicht gesteld.

Sc Heerenveen en Feyenoord gaan meeprofiteren van de transfer, omdat dat de twee Nederlandse clubs zijn waar St. Juste voor speelde. Mainz nam hem in 2019 voor 7,5 miljoen over van de Rotterdammers en daar ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerde kracht. De stopper werd ook al opgeroepen voor Oranje, maar debuteerde nog niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s