Schmidt baalt nog, maar respecteert KNVB: 'Wij hadden de eerste kunnen zijn'

Schmidt baalt nog, maar respecteert KNVB: 'Wij hadden de eerste kunnen zijn'

Roger Schmidt doet zijn best om de teleurstelling van de wedstrijd tegen Feyenoord naast zich neer te leggen. Hij baalt er nog altijd van dat PSV twee punten misliep door een fout van de arbitrage, maar waardeert de reactie van de KNVB.

De bond heeft toegegeven dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük fout zat bij de handsbal van Mauro Júnior. "Zondag was al duidelijk dat het geen penalty was, maar ik waardeer dat ze dat ook hebben toegegeven", zegt Schmidt tegen de NOS. "Dat laat zien dat ze karakter hebben. Aan het einde van de rit zijn de punten wel weg, die kunnen we niet meer krijgen. Het is jammer, omdat het een onnodige fout is. Alle technieken zijn aanwezig om het te voorkomen en de juiste keuze te maken."

"Het gebeurde in de laatste seconden van een topper, die we hadden kunnen winnen. Dan hadden we nu twee punten meer gehad. Dat wil nog niet zeggen dat we dan kampioen zouden zijn geworden, maar de kans daarop zou wel groter zijn geweest", zegt Schmidt.

"Ik heb gehoord dat nog nooit een club in Nederland de Supercup, beker én titel heeft gewonnen in één seizoen. Wij hadden de eerste kunnen zijn. Het is vervelend dat wij een betere kans daarop kwijt zijn geraakt. Maar er is nog altijd een kleine kans."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s