KNVB reageert op discutabele Feyenoord-penalty: 'VAR had moeten ingrijpen'

KNVB reageert op discutabele Feyenoord-penalty: 'VAR had moeten ingrijpen'

9 mei - 16:46 Laatste update: 17:06
Eredivisie 518 Reacties

De KNVB heeft tegenover de Volkskrant gereageerd op de strafschop tijdens FeyenoordPSV. Er zou in Zeist zijn geëvalueerd en daar is een uitkomst uit gekomen.

De conclusie van de KNVB is dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük geen strafschop had moeten geven en dat Pol van Boekel, de VAR van dienst, nadien in had moeten grijpen. Dat heeft een woordvoerder tegen de Volkskrant gezegd. Dat gebeurde allebei niet, waardoor Feyenoord in blessuretijd een strafschop kreeg te nemen en er via Cyriel Dessers 2-2 van maakte.

Dat zorgde voor de nodige emotie bij PSV, dat de titel in rook op zag gaan door de foute beslissingen van Gözübüyük en Van Boekel. Trainer Roger Schmidt vroeg zich vooral af waarom de leidsman op het veld niet naar de schermen ging om zelf te kijken en was ook kwaad dat hij nadien geen commentaar wenste te geven. Ook spelers als Mario Götze en Joey Veerman waren des duivels.

De KNVB heeft ook erkend dat Bas Nijhuis als videoscheidsrechter in de fout ging bij PEC Zwolle tegen FC Utrecht. Hij trok een verkeerde lijn bij het beoordelen van een buitenspelmoment en dat is in Zeist bevestigd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s