Sneller dan snelst: Dortmund presenteert uur na Haaland-bevestiging al opvolger

Sneller dan snelst: Dortmund presenteert uur na Haaland-bevestiging al opvolger

10-05-2022 17:47 Laatste update: 18:55
27

Karim Adeyemi mag zich officieel speler van Borussia Dortmund noemen. Nog geen uur na de bekendmaking van het vertrek van Erling Haaland naar Manchester City presenteren Die Schwarzgelben de twintigjarige aanvaller, die tot de zomer van 2027 tekent. 

Het hing al geruime tijd in de lucht en Dortmund heeft bevestigd: Adeyemi komt na dit seizoen over van Red Bull Salzburg. Naar verluidt is er 38 miljoen euro gemoeid met de overstap. Michael Zorc, sportief directeur van BVB, is verheugd met het aantrekken van de Duits international. "Adeyemi is een zeer getalenteerde international. Zijn extreme snelheid gaat ons helpen bij ons aanvallende spel", zegt hij. "Zijn snelheid en doelgerichtheid zijn indrukwekkend."

Adeyemi, momenteel topscorer van de Oostenrijke Bundesliga, is eveneens blij met zijn overgang. "Als kleine jongen was ik al gefascineerd door het geel en zwart", reageert hij op de clubsite. "Ik heb snel duidelijk gemaakt dat ik naar Dortmund wilde, toen ik hoorde van de interesse. Ik heb bewust voor een lange termijn getekend, omdat ik ervan overtuigd ben dat we in staat zijn om op middellange termijn titels te winnen."

Adeyemi maakt het afgelopen jaar furore bij Red Bull Salzburg en speelde al drie interlands voor Duitsland. Hij tekent voor vijf seizoenen, gaat naar verluidt vijf miljoen euro per jaar verdienen en wordt een concurrent van Donyell Malen.

Ondanks zijn leeftijd, is de prijzenkast van Adeyemi al flink gevuld. Bij Salzburg won hij drie keer de landstitel en won hij driemaal de nationale beker.