Van Schaik door het stof bij NEC: 'Echt niet hoe we willen zijn naar clubiconen'

11 mei 2022 om 08:53

Algemeen directeur Wilco van Schaik erkent dat NEC niet goed is omgegaan met clubicoon Édgar Barreto. De Paraguayaan zou met de club in gesprek gaan over zijn toekomst, maar hoorde niks meer van NEC.

Barreto beschikt in Nijmegen over een aflopend contract. De 37-jarige middenvelder annex verdediger besloot recent om na dit seizoen te stoppen als voetballer, doordat hij niks meer vernam van NEC. Van Schaik gaat nu door het stof. "Ik heb vandaag (dinsdag, red.) een uur met Edgar gesproken", vertelt de directeur in gesprek met de Gelderlander. "Ik snap heel goed dat de irritatie hoog zit bij hem. De communicatie had beter moeten zijn."

"We hebben daarin de slag gemist. Dit is echt niet hoe NEC wil zijn richting clubiconen", gaat een eerlijke Van Schaik verder. "Wij hadden zo onze redenen om te wachten met het geven van duidelijkheid aan Edgar. Maar we realiseren ons nu dat er op die manier veel onzekerheid is ontstaan bij hem en zijn familie. Dat hadden we moeten voorkomen."

NEC was niet van plan om het aflopende contract van Barreto te verlengen. De routinier kan volgend seizoen echter wel nog werkzaam zijn bij de club. "Edgar kan zijn trainerscarrière bij ons starten. Dat is vastgelegd in zijn huidige contract. Hij heeft gezegd dat hij daarover gaat nadenken. Ik ben ervan overtuigd dat hij onderdeel blijft van deze club. We hebben een goed gesprek gevoerd. We omhelsden elkaar na afloop."