De Mos: 'Met Haller en Brobbey heeft Ajax de titel gekocht en gehuurd'

De Mos: 'Met Haller en Brobbey heeft Ajax de titel gekocht en gehuurd'

11 May - 10:46 Laatste update: 10:48
213

Aad de Mos stelt dat de waarschijnlijk aanstaande landstitel van Ajax voor een groot deel op het conto van Marc Overmars komt. De opgestapte directeur voetbalzaken bij de Amsterdamse club was verantwoordelijk voor de komst van zowel Sébastien Haller als Brian Brobbey

Onder leiding van Overmars kwam Haller over van West Ham United, terwijl Brobbey middels een huurconstructie terugkwam van RB Leipzig. "Met Haller en Brobbey heeft Ajax de titel gekocht en gehuurd", wordt De Mos geciteerd door De Telegraaf. "Overmars heeft ingeschat wat er nodig was om de schaal over de streep te trekken. De hele succesperiode-Ten Hag kan sowieso niet los worden gezien van Marc, want die heeft hem – meer dan welke voorgaande trainer dan ook – alle gereedschappen gegeven om te presteren."

"Én Overmars gaf hem voortdurend rugdekking, waardoor alle kikkers in de kruiwagen bleven", vervolgt de voormalig keuzeheer. "Ten Hag en Overmars vormden een twee-eenheid die elke coach zich wenst." Volgens De Mos is het terughalen van Brobbey een gouden zet geweest. "Ajax heeft met Brobbey zijn eigen DNA teruggehuurd."

Bij zijn rentree in Amsterdam liet Brobbey weten dat het voor hem voelde als thuiskomen. "Hij is blij weer even Ajacied te zijn, hoefde zich niet aan te passen, kent de kleedkamertaal en het spelsysteem. Daardoor klikte het meteen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s