'Weten waar ik aan toe ben, zou fijn zijn: maar als ik denk aan mensen in Kiev...'

'Weten waar ik aan toe ben, zou fijn zijn: maar als ik denk aan mensen in Kiev...'

11-05-2022 18:44
3

Zijn avontuur bij NEC is bijna ten einde, maar Mikkel Duelund heeft nog geen idee wat het nieuwe seizoen hem zal brengen. De Deen wordt namelijk gehuurd van Dinamo Kiev, de nummer twee van het door oorlog geteisterde Oekraïne.

De 24-jarige aanvaller zou terug moeten keren in Kiev, maar heeft nog geen idee waar hij aan toe is. "Daarom wil ik er ook niet te veel over speculeren. Ik sta overal voor open, mijn agent is er constant mee bezig en we zien deze zomer wel verder", wordt hij geciteerd door Tipsbladet. "Het zou fijn zijn om te weten waar ik aan toe ben. Maar als ik denk aan alle mensen in Kiev, mijn teamgenoten en alle werknemers van Dinamo Kiev… Dan wil ik niet zo'n probleem maken van mijn eigen situatie."

Duelund leeft vanuit Nederland mee met de Oekraïners en heeft regelmatig contact met oude bekenden. "Ik leef op emotioneel gebied mee, ook al zit ik ver weg in Nederland. Toen ik hoorde dat alle spelers en andere werknemers Oekraïne konden verlaten om vriendschappelijke wedstrijden tegen andere clubs te spelen, viel een last van mijn schouders."