VP's Elftal van de 33ste speelronde: Ajax, PSV en RKC Waalwijk hofleverancier

VP's Elftal van de 33ste speelronde: Ajax, PSV en RKC Waalwijk hofleverancier

12-05-2022 10:00 Laatste update: 11:23
25

Nog één speelronde en dan is het reguliere Eredivisie-seizoen voorbij. Wie waren de uitblinkers van woensdagavond? Kampioen Ajax, PSV en RKC Waalwijk leveren twee spelers. Ook Feyenoord, FC Twente, AZ, Sparta en Fortuna Sittard zijn van de partij.

Yanick van Osch (Fortuna Sittard)
Voorkwam met enkele reddingen dat het duel met Vitesse halverwege al beslist was. Fortuna Sittard heeft een Van Osch in vorm nodig om de play-offs of zelfs directe degradatie af te wenden.

Erick Gutiérrez (PSV)
Inmiddels vier jaar PSV'er, maar Gutiérrez komt nu pas écht tot wasdom in Eindhoven. Zelfs als gelegenheidsverdediger. Met een fenomenale knal verdubbelde hij de voorsprong tegen NEC (3-2).

Adil Auassar (Sparta)
Eén wedstrijd voor het einde van de competitie staat Sparta op de veilige vijftiende plaats, mede door de snelle openingstreffer van Auassar tegen degradant PEC Zwolle. De aanvoerder hield ook nog eens de nul.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
De Ajax-storm werd ontketend door Tagliafico, die na achttien minuten de ban brak in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen. Daarna kon het titelfeest al voorzichtig beginnen in de Johan Cruijff Arena.

Edson Álvarez (Ajax)
Met de 5-0 zorgde Álvarez voor het slotakkoord in de uitzinnige Johan Cruijff Arena. De Mexicaan kan terugkijken op een ijzersterk seizoen en liet woensdagavond weer zien hoe belangrijk hij is.

Ritsu Doan (PSV)
Gaandeweg het seizoen is Doan steeds belangrijker geworden voor PSV. Eerst als vervanger van Noni Madueke en woensdagavond tegen NEC zelfs centraal op het middenveld. De teller staat op acht competitiegoals.

Richard van der Venne (RKC Waalwijk)
RKC speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie en dat werd zo hard gevierd met de supporters, dat Van der Venne kramp kreeg. Het zegt alles over de kilometervreter, die met een schitterende lob de beslissing forceerde.

Dimitris Limnios (FC Twente)
Twee keer scoorde Limnios tegen FC Groningen. De Griek leidde zijn ploeg daarmee naar Europees voetbal, waardoor de avond werd afgesloten met een lach en - na het overlijden van Jody Lukoki - een traan.

Vangelis Pavlidis (AZ)
AZ heeft een spits die één op twee loopt in de Eredivisie. Pavlidis maakte woensdagavond zijn vijftiende en zestiende goal van het seizoen, al was het uiteindelijk niet genoeg voor de zege.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Met een goal en assist wees Kramer - niet voor het eerst dit seizoen - RKC de weg. Na afloop vertelde hij bij ESPN dat hij een 'lekker dikke Cubaanse sigaar' gaat roken om het lijfsbehoud te vieren.

Bryan Linssen (Feyenoord)
In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles kregen veel bankzitters de kans en dat liet Linssen zich geen twee keer vertellen. De aanvaller kroonde zich twee weken voor de Conference League-finale tegen AS Roma tot matchwinner.