Ten Hag: 'Verwacht drie grote transfers bij Ajax, maar dan heb je wel 100 miljoen'

Ten Hag: 'Verwacht drie grote transfers bij Ajax, maar dan heb je wel 100 miljoen'

Erik ten Hag denkt dat hij Ajax goed achterlaat voor zijn opvolger bij Ajax. De Tukker is positief gestemd over de toekomst van de Amsterdammers, die zich woensdag tot landskampioen kroonden.

Ten Hag weet wel dat er aan diverse steunpilaren wordt getrokken. "Ja, maar als ze niet te behouden zijn, gaan ze heel veel geld opleveren voor Ajax", zegt hij tegen Voetbal International. "Er is ontzettend veel belangstelling voor spelers als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Antony en Sébastien Haller. Wederom hebben we weer een elftal geboetseerd dat niet alleen sportief, maar zeker ook economisch top is. Er staat echt kapitaal op het veld."

"Ik denk dat er deze zomer nog drie grote transfers gaan komen", voorspelt Ten Hag. "Dat is inderdaad een gemis op sportief vlak, maar dan heb je als club wel honderd miljoen euro binnen, of misschien wel meer." Daarmee is het sowieso positief voor Ajax, meent hij: of er staat sportief een prima fundament, of de transferkas wordt flink gespekt. "Het beste scenario zou zijn: twee grote transfers, de rest houden, wat erbij kopen en jeugd die doorstroomt."

Volgens Ten Hag kloppen meerdere spelers op de deur. "Denk eens aan Mohamed Ihattaren. Hij kan echt een schot in de roos worden, als hij mentaal die stabiliteit gaat krijgen. Hij is fit aan het worden, en dan zie je dat het een geweldige voetballer is. En dan komt er uit de jeugd een aantal pareltjes aan. Het is natuurlijk afwachten of ze die laatste stap kunnen zetten, maar er is zoveel potentie."

"Jongens als Jay Gorter, Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Youri Regeer, die zijn debuut heeft gemaakt, Amourricho van Axel Dongen, die fysiek nog stappen moet maken, Naci Ünüvar, die iets langer nodig heeft, maar zeker een groot talent is", somt Ten Hag op. "En dan nog een paar jongens bij wie het afwachten is, maar die zeker kwaliteiten hebben, zoals Christian Rasmussen, Sontje Hansen of Ar’jany Martha."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s