'Slecht nieuws voor Anderlecht en PSV: Zirkzee krijgt een nieuwe kans'

'Slecht nieuws voor Anderlecht en PSV: Zirkzee krijgt een nieuwe kans'

12-05-2022 22:21
28

RSC Anderlecht huurt dit seizoen Joshua Zirkzee van Bayern München, maar volgens Kicker wil de kampioen van Duitsland volgend seizoen de Nederlandse aanvaller weer een kans geven in het eerste elftal. Dat betekent slecht nieuws voor Anderlecht en PSV.

Naar jaarlijkse gewoonte was er bij Bayern München aan het einde van het seizoen een vergadering met de commissarissen van de ploeg. De raad van bestuur, rond Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic, presenteerde hierbij de plannen voor komend seizoen. Ook over de toekomst van Zirkzee werd er gepraat. De CEO en de sportief directeur willen Zirkzee volgend seizoen weer bij de groep halen, schrijft Kicker.

Het is nog niet duidelijk welke rol er volgend seizoen voor Zirkzee is weggelegd bij Bayern München. Indien Robert Lewandowski blijft, zal de Pool de eerste keuze in de aanval zijn. Zirkzee liet in het verleden al verstaan dat hij liever niet terug naar een reserverol wil. Lewa zou echter al te kennen hebben gegeven dat hij zijn contract niet wil verlengen en zal misschien vertrekken, wat kansen voor de Nederlandse spits op kan leveren.

Anderlecht hoopt ondertussen nog altijd om Bayern München en Zirkzee te overtuigen dat nog een jaartje bij paars-wit goed is voor alle partijen. Het krijgt concurrentie van PSV, dat op zoek is naar nieuwe aanvallers en de Schiedammer al op het lijstje met potentiële aanwinsten had gezet. Een bedrag van tien miljoen euro zou genoeg zijn om hem te halen, maar het is niet duidelijk of Bayern daar nog steeds akkoord mee gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie