Becker: 'Ik ben blij voor Feyenoord dat ze de finale hebben gehaald'

Becker: 'Ik ben blij voor Feyenoord dat ze de finale hebben gehaald'

24 May - 11:00 Laatste update: 11:15
11 Reacties

Tim van Duijn

Aanvankelijk had Sheraldo Becker de nodige moeite om aan te haken bij Union Berlin, maar inmiddels gaat het van een leien dakje en is hij basisspeler. Hij maakte drie seizoenen geleden de reuzenstap van ADO Den Haag naar de Bundesliga. Een transfer die hem niet in de koude kleren ging zitten.

Becker draaide uitstekende jaren bij ADO en verdiende in het seizoen 2018/2019 een toptransfer naar Union Berlin. Iedereen die de stap van Nederland naar Duitsland heeft gemaakt, zal zeggen dat het een loodzware is en misschien wel onderschat wordt. Voor Becker is dat niet anders geweest.

"Het was een zware stap, kan ik je vertellen. Het is niet zo dat je denkt: ik heb de kwaliteiten en kom er wel. Er komen hele andere dingen bij kijken. Conditioneel had ik het in het begin wel lastig en qua speelwijze was het even wennen. De intensiteit is veel hoger, je speelt tegen veel betere teams die maar blijven gaan", zegt Becker.

"De aanpassing in het eerste jaar was moeilijk. Vanwege de intensiteit had ik ook regelmatig blessures. Je gaat hier bijna iedere keer tot je max. In het tweede jaar heb ik het goed opgepakt. Samen met de staf ben ik aan mijn mindere punten gaan werken. Ik vond wel dat ik de kwaliteiten had om hier te spelen, maar het was allemaal niet zo makkelijk als dat ik dacht. Daar ben ik heel eerlijk in."

Becker kon zich in Berlijn focussen op het voetbal. Het leven op zichzelf was hij al gewend. "Vanaf mijn negentiende ben ik al uit huis, dus dat was niet nieuw voor me. Je ziet je vrienden en familie wat minder, maar je doet het ergens voor. Je moet de knop omzetten en dat heb ik gedaan. Berlijn is een topstad, een wereldstad. Er gebeurt van alles daar en het zit er vol met toeristen. Wat kan ik zeggen? Voor mij is het top. Een weekendje Berlijn is echt een aanrader. Het is een uurtje vliegen, dus je bent er ook zo. Vrienden en familie kunnen altijd komen wanneer ze willen, maar het is niet zo dat ik ze iedere week zie. We hebben goed contact."

Feyenoord
In de groepsfase van de Conference League nam Becker het met Union twee keer op tegen Feyenoord en twee keer wonnen de Rotterdammers. Dat Feyenoord nu in de finale staat, verbaast Becker niet. "Feyenoord doet het uitstekend met de nieuwe trainer. Een goed team dat elkaar uitstekend vindt en goed voetbal speelt. Uiteindelijk moet het ook een beetje meezitten, maar ik ben blij voor ze dat ze de finale hebben gehaald. Dan is dat wel verdiend."

Het is Union dit seizoen net niet gelukt om zich te plaatsen voor de Champions League, maar het gaat wel de Europa League in. Bijzonder knap voor een ploeg die pas drie jaar op het hoogste niveau speelt. "In het eerste jaar wilden we ons gewoon handhaven, maar in het tweede jaar waren er toch meer verwachtingen omdat we het niveau aankonden. We hebben ons uiteindelijk geplaatst voor de Conference League. Dit seizoen hoopten we wellicht op meer, maar het is wat het is. Uiteindelijk moet je het zelf doen."

Toekomst
Becker ligt na dit seizoen nog één jaar vast in Berlijn. Een stap hogerop zit er wat hem betreft wel in, hoewel dat nu niet de prioriteit heeft. "Ik heb natuurlijk ambities, maar dan moet het allemaal wel passen. Ik zit verder hartstikke op mijn plek bij Union. Ik heb nog een jaar hier en wie weet wat er daarna gebeurt."

"Er zijn mooie clubs in Duitsland en Engeland, ik denk dat mijn speelstijl daar ook wel het beste tot zijn recht komt. Clubs informeren wel eens, maar er speelt nu helemaal niets. Ik ben tevreden bij Union. De club is mooi, de stad is mooi en ik kan het goed met iedereen vinden. Dat is me ook heel veel waard."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s