De Graaf: 'Twee, drie dagen niet met voetbal bezig zijn, deze komt wel binnen, ja'

De Graaf: 'Twee, drie dagen niet met voetbal bezig zijn, deze komt wel binnen, ja'

NAC Breda heeft een toch al roerig seizoen in mineur afgesloten: ADO Den Haag heeft de Bredanaars uitgeschakeld in de play-offs om promotie/degradatie. Trainer Edwin de Graaf baalt er stevig van.

De Graaf moest aan het begin van het seizoen het stokje van de veelbesproken Maurice Steijn overnemen. Tussentijds speelden de nodige overnameperikelen, vertrokken steunpilaren Thom Haye en Ralf Seuntjens, kwamen spelers Ezechiel Banzuzi en Jeredy Hilterman in opspraak door onhandige uitlatingen én werd er een tumor geconstateerd bij De Graaf. "Het is allemaal net niet geweest", vat hij in gesprek met BN DeStem het net afgesloten seizoen bezig. "Uiteindelijk waren we heel blij dat we de play-offs haalden. Het is een jaar lang onrustig geweest op en rond de club."

NAC verloor beide wedstrijden tegen ADO met 2-1, maar had volgens de trainer meer verdiend. "Als je ziet wat voor kansen wij krijgen en hoe knullig wij die goal uit de counter tegen krijgen, dat is typerend voor het hele jaar. Natuurlijk kan je dan door de grond zakken", aldus De Graaf, die het knap vindt hoe NAC zich zonder Haye en Seuntjens staande heeft gehouden. "Dan nog vond ik dat we zonder die twee beter waren dan ADO. We konden de kansen alleen niet omzetten in doelpunten. En hoe we die 1-0 dan tegen krijgen (eigen doelpunt van Dion Malone, red.), dat is echt niet te geloven."

Het seizoen 2021/2022 zit er officieel op voor NAC. "De spelers heb ik een paar dagen vrij gegeven. We komen daarna nog bij elkaar om af te sluiten", aldus De Graaf. "Ik moet dit ook even laten bezinken. Twee, drie dagen niet met voetbal bezig zijn om tot rust te komen. Deze komt wel binnen, ja."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s