Mazraoui: 'Dat is mijn mooiste moment in mijn carrière bij Ajax'

Mazraoui: 'Dat is mijn mooiste moment in mijn carrière bij Ajax'

15 May - 08:04
55

Noussair Mazraoui stelt veel te hebben geleerd van Erik ten Hag bij Ajax. De 24-jarige rechtsback, die naar Bayern München vertrekt, blikt in gesprek met Voetbal International terug op zijn tijd bij de Amsterdammers.

Mazraoui noemt zijn debuut in februari 2018 een heel mooi moment. "Bovendien laat Ten Hag geen enkele speler zomaar debuteren. Het voelde als een groot compliment, ik had het zelf afgedwongen", zegt hij tegen VI.

In het seizoen daarna dwong de Marokkaanse Nederlander definitief zijn plek af. "Dat seizoen kreeg ik trouwens ook rugnummer 12. Ik weet nog dat ik dacht: Wat is dat nou weer voor nummer? Dus ik als jong ventje toch maar bij de trainer aankloppen en vragen waarom ik dat nummer kreeg. De trainer had er een speciale reden voor. Ik zat volgens hem zo dicht tegen de basis aan dat rugnummer 12 op zijn plaats was. Haha, toen ik dat hoorde, was ik overtuigd en is het vervolgens mijn nummer geworden."

"Het was geweldig om met Erik ten Hag samen te werken", vervolgt Mazraoui. "Hij hielp me in het begin vooral op tactisch vlak, maar daarna ook met allerlei andere zaken, zoals mijn lifestyle en mijn aanvallende ontwikkeling. Een toptrainer, die heel belangrijk voor mij is geweest en met wie we grote successen hebben behaald."

Mazraoui denkt dat de uitwedstrijd tegen Bayern München in oktober 2018 (1-1) belangrijk was voor het bewustzijn van Ajax. Hij maakte zelf het Amsterdamse doelpunt. "Dat juist ik als onbekend jonkie scoorde, zorgde voor een bepaalde bevrijding bij de rest. Dat voelde ik. Die goal is mijn mooiste moment in mijn carrière bij Ajax. Het was mijn doorbraak voor de grote wereld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s