FC Utrecht spitst de oren en hoopt op Eredivisie-terugkeer Viergever

FC Utrecht spitst de oren en hoopt op Eredivisie-terugkeer Viergever

15-05-2022 19:45 Laatste update: 19:50
82

Tim van Duijn

In de zoektocht naar defensieve versterking is FC Utrecht uitgekomen bij Nick Viergever. De verdediger staat nog onder contract bij het gedegradeerde Greuther Fürth, maar voelt er niets voor om uit te komen op het tweede niveau van Duitsland. Utrecht hoopt hem nu op te pikken, melden bronnen aan VoetbalPrimeur.

Viergever heeft in Duitsland een contract tot de zomer van 2023, maar daarin staat een clausule waardoor hij bij degradatie transfervrij is. Utrecht kan Viergever dus gratis en voor niets oppikken.

Viergever (32) ging afgelopen zomer zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Hij stond er goed op in Duitsland en had er ook een basisplaats. Viergever speelde 24 Bundesliga-wedstrijden, zeven potjes moest hij missen vanwege een blessure. Hij speelde in Nederland voor Sparta, AZ, Ajax en PSV.

Viergever moet de vierde versterking voor Utrecht gaan worden. De club legde eerder Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Taylor Booth (Bayern München) en Joshua Rawlins (Perth Glory) vast. Benaissa Benamar keert niet meer terug bij Utrecht. Hij is verhuurd aan FC Volendam en beide clubs kwamen overeen dat Benamar definitief overstapt bij promotie naar de Eredivisie.