Opvallend afscheid Buijs in Groningen: Dat zorgt voor veel emotie bij me

Opvallend afscheid Buijs in Groningen: "Dat zorgt voor veel emotie bij me"

15 May - 18:40 Laatste update: 18:46
30

Danny Buijs is FC Groningen en zijn supporters dankbaar, maar het afscheid laat ook een bittere nasmaak achter bij de trainer. SC Cambuur trakteerde zijn ploeg op zondagmiddag de zevende (!) opeenvolgende nederlaag in de Eredivisie.

Ondanks het desastreuze seizoensslot kreeg Buijs een staande ovatie van de Euroborg. "Hoe het eindigt is een nachtmerrie, met zoveel nederlagen. Dat doet heel veel pijn. Maar als ik kijk hoe de mensen op me reageerden, de steun die ik heb ontvangen. Dat zorgt voor veel emotie bij me", tekent Voetbal International op.

"Heel cynisch gezegd is mijn periode hier geëindigd zoals hij is begonnen: met heel veel nederlagen", vervolgt Buijs, wiens aflopende contract na vier seizoenen niet wordt verlengd. "Kennelijk is er tussendoor ook dusdanig veel goed gegaan dat de mensen uiteindelijk zo op me reageerden."

Waar zijn toekomst ligt, is onbekend. Dit weekend werd Buijs door Belgische media nog gelinkt aan KV Mechelen. "De afgelopen periode heb ik veel aanvragen gehad voor kennismakingsgesprekken. Dat heb ik afgehouden, want ik wilde met FC Groningen bezig zijn. Nu komt er tijd om naar de toekomst te gaan kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s