Ten Hag kent rol United-iconen: 'Mag nooit invloed op de kleedkamer hebben'

Ten Hag kent rol United-iconen: 'Mag nooit invloed op de kleedkamer hebben'

16 May - 07:29 Laatste update: 07:41
24

Erik ten Hag heeft zin om met Cristiano Ronaldo aan de slag te gaan bij Manchester United. De afzwaaiende Ajax-trainer begint op maandag 16 mei al met werkzaamheden bij de Engelse grootmacht en zal de nodige veranderingen doorvoeren. 

Ten Hag vliegt al niet meer mee met Ajax voor het trainingskamp op Curaçao. "Ik zal mijn stempel gaan drukken en dat moet uiterst zorgvuldig", stelt de keuzeheer op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (2-2) over zijn vervroegde startdatum bij United, geciteerd door De Telegraaf. Ten Hag steekt niet onder stoelen of banken dat Ronaldo een belangrijke schakel in zijn elftal wordt. De Portugees liet onlangs al doorschemeren verheugd te zijn met de komst van de Nederlander.

"En ík kijk ernaar uit om met hem te werken", reageert Ten Hag. "Ronaldo is een gigant. Door wat hij al heeft laten zien en ik denk dat hij nog steeds heel ambitieus is. Natuurlijk wil ik hem er graag bij houden. Hij is dit jaar heel belangrijk voor Manchester United geweest en kan geweldige statistieken overleggen."

De aanstaand United-manager beseft dat oud-spelers Paul Scholes, Rio Ferdinand en Gary Neville een behoorlijke invloed hebben op Old Trafford. "Dat heeft invloed, maar mag nooit invloed op de kleedkamer hebben", maakt hij duidelijk. "Misschien is de kritiek daar heviger. De club heeft nu eenmaal een grotere fanschare en meer reikwijdte dan Ajax, omdat Engeland veel groter is, de Premier League veel groter is en eigenlijk alles veel groter is. Het is in vergelijking met Nederland factor 2, 3, 4 of misschien nog wel meer. Gelukkig heb ik steeds meer bagage gekregen hoe ik met bepaalde krachtenvelden moet omgaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s