Schmidt: 'Er moet gestopt worden de strijd tussen Ajax en PSV zo voor te stellen'

Schmidt: 'Er moet gestopt worden de strijd tussen Ajax en PSV zo voor te stellen'

16 May - 08:28
175

Roger Schmidt is van mening dat het gat tussen Ajax en PSV op diverse niveaus is teruggedrongen onder zijn leiding. Desondanks pleit de naar Benfica vertrekkende trainer ervoor dat de verwachtingen rondom de Eindhovenaren getemperd worden.

"PSV kan weer strijden met Ajax en Ajax ook verslaan, zoals gebeurde in de bekerfinale en om de Johan Cruijff Schaal", blikt Schmidt op het persmoment van zondag terug op zijn dienstverband in Nederland. "Alleen zou ik als ik jullie (Nederlanders, red.) was stoppen om de strijd tussen Ajax en PSV nog precies zo voor te stellen als het is geweest. Vergelijk het met Bayern - Dortmund in Duitsland, die strijd wordt ook niet meer zo neergezet als eerst."

Schmidt vergelijkt Ajax in Nederland met Bayern en PSV met Dortmund en wijst daarbij vooral naar de financiële verschillen. "PSV kán kampioen worden, net als Ajax, ja. Maar de titelkansen zijn zeker niet 50/50 bij de start van een seizoen", aldus de keuzeheer. "Teams die Champions League spelen, hebben een groot financieel voordeel. Dat different playingfield heb ik als buitenstaander in Nederland steeds eerlijk willen benoemen. Of mensen dat nou leuk vinden of niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s