Schmidt spreekt van 'topseizoen' na laatste Eredivisie-wedstrijd bij PSV

Schmidt spreekt van 'topseizoen' na laatste Eredivisie-wedstrijd bij PSV

15 May - 19:41
148

De eerste landstitel sinds 2018 bleef buiten bereik, maar Roger Schmidt meent dat PSV een 'topseizoen' heeft gedraaid. In de laatste Eredivisie-speelronde wonnen de Eindhoven met 1-2 van degradant PEC Zwolle.

"Ik ben heel blij dat we deze laatste wedstrijd gewonnen hebben", zei Schmidt na afloop bij ESPN. De 21-jarige Richard Ledezma zorgde een kwartier voor tijd de beslissing. "Natuurlijk betekent het voor de stand niets meer, maar als je het shirt van PSV draagt moet je alles doen om te winnen."

Makkelijk was niet, gezien het grote aantal afwezigen: PSV miste zeker tien spelers, waaronder Eran Zahavi, Ritsu Doan, Olivier Boscagli, Carlos Vinícius en Marco van Ginkel. "We waren niet in topvorm, dat kan ook niet als je al 57 wedstrijden in de benen hebt. We waren klaar om te lijden en uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is knap."

Dat PSV het seizoen besluit met de Johan Cruijff Schaal, KNVB Beker en tweede plaats in de Eredivisie, leidt tot dikke tevredenheid bij Schmidt. "We kunnen terugkijken op een topseizoen, wat mij betreft, met twee prijzen en een goede Eredivisie-campagne."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s