Schmidt sluit voldaan af bij PSV: 'Op klein verschil na drie prijzen gewonnen'

Schmidt sluit voldaan af bij PSV: 'Op klein verschil na drie prijzen gewonnen'

15 mei - 22:03
180

Doordat PSV in de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker afrekende met Ajax, vond Roger Schmidt het extra mooi om beslag te leggen op die prijzen. Ook benadrukt de Duitser andermaal dat hij tevreden is met het seizoen van PSV.

Schmidt zat op bezoek bij PEC Zwolle voor het laatst op de bank bij PSV. Na afloop blikte de Duister tevreden terug op zijn periode in Eindhoven, ondanks het tweemaal mislopen van de schaal. "Twee finales winnen van Ajax, wat in mijn ogen dé te kloppen ploeg is, hoe mooi was dat?", laat Schmidt optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Dat gaf iets extra's aan het pakken van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal."

Voor de camera van ESPN zei Schmidt al dat PSV kan terugkijken op een 'topseizoen'. De coach komt niet terug op die uitspraak. "We hebben op een klein verschil na drie prijzen gewonnen, waarbij ik denk dat we op beslissende momenten een paar keer pech hebben gehad met de scheidsrechter. Maar daarover wil ik niet klagen, anders lijkt het of ik daar alleen de nadruk op wil leggen. Uiteindelijk moet je ook kijken naar de financiële mogelijkheden die je als club hebt en in Nederland heeft Ajax gewoon de beste kansen."

Doordat PSV op de tweede plek is geëindigd, zullen de Eindhovenaren komende zomer in de voorronde van de Champions League actief zijn. De kans is aanwezig dat PSV daarin Schmidt tegenkomt als tegenstander: hij zal vertrekken naar Benfica, dat ook instroomt in het voorportaal van het miljardenbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!