Huntelaar geroemd bij Ajax: 'Je zou zeggen dat hij ervoor in de wieg is gelegd'

Huntelaar geroemd bij Ajax: 'Je zou zeggen dat hij ervoor in de wieg is gelegd'

16 May - 08:48
45

Erik ten Hag heeft hoge verwachtingen van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. De vertrekkende trainer hoopt dat zijn opvolger Alfred Schreuder evenveel rugdekking van Huntelaar en Gerry Hamstra krijgt, als dat hij van Marc Overmars kreeg.

Hoewel Ajax na de aanstelling van Huntelaar als rechterhand van technisch manager Hamstra nog altijd op zoek was naar een volwaardig opvolger van Overmars, is die zoektocht intussen gestaakt. "Je ziet dat Klaas het in de vingers heeft", laat Ten Hag optekenen door De Telegraaf. "Je zou bijna zeggen dat hij ervoor in de wieg is gelegd. Er begint al veel met zijn persoonlijkheid, de drive die hij heeft. Hij is intelligent en laat zien dat hij strategisch kan denken."

Ten Hag ziet overeenkomsten tussen Huntelaar als speler en bestuurder. Zo looft de aanstaand Manchester United-manager de mentaliteit van de voormalig international en ziet hij dat Huntelaar altijd voor het maximale gaat. Maar: "Hij kwam toen de transfermarkt dicht was, dus moet hij zich nu écht bewijzen. Maar hij heeft zeker een aantal overeenkomsten met Overmars."

Vooralsnog heeft Ten Hag het volste vertrouwen in Huntelaar en snapt hij dat Ajax de externe zoektocht naar een Overmars-opvolger staakt. "Die twee (Hamstra en Huntelaar, red.) hebben laten zien dat ze competenties hebben en dat ze het kunnen. En dat ze gedreven zijn en goed samenwerken. Ze bewegen zich goed binnen de organisatie en maken indruk. Dan past het ook bij Ajax om ze een kans te geven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s