'Haller is een topspits, als topscorer van Ajax hoor je bij de besten van Europa'

'Haller is een topspits, als topscorer van Ajax hoor je bij de besten van Europa'

16 May - 09:40
80

Sébastien Haller is een Europese topspits. Dat stelt RKC Waalwijk-verdediger Ahmed Touba, die het afgelopen jaar twee keer tegenover de topscorer van de Eredivisie stond en vier goals moest slikken.

Haller scoorde zowel thuis als uit twee keer tegen RKC (0-5 en 3-2). "Betere en completere spitsen zijn er niet in de Eredivisie", stelt Touba in een interview met Voetbal International. In de onderlinge duels raakte hij onder de indruk. "Haller is fysiek enorm sterk. Je merkt het ook wel als je tegen hem aan staat bij hoekschoppen of vrije trappen."

"Tegen een lange spits is het altijd moeilijk verdedigen, zeker als hij ook goed aan de grond is. Met Haller denk je als verdediger ook weleens dat je hem onder controle hebt en negen van de tien keer is dat ook zo. Maar het gaat om die ene keer dat hij je de baas is. Die keer komt altijd, lijkt het wel. Dat is de kwaliteit van een echte topspits, die is nooit honderd procent uit te schakelen."

Haller, die in Duitsland wordt gelinkt aan Borussia Dortmund en Bayern München, heeft meer in zijn mars, verwacht Touba. "Haller is een Europese topspits. Als je bij Ajax speelt en je pakt de topscorerstitel, dan hoor je bij de besten van Europa, dat lijkt me duidelijk. Kijk wat hij in de Champions League heeft gedaan. (...) Hij is de beste spits in Nederland en ik denk dat hij nog wel een stap naar een Europese topcompetitie kan maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s