Afellay hoopt op 'één procent speelkans' bij Feyenoord: 'Dit kan toch niet?'

Afellay hoopt op 'één procent speelkans' bij Feyenoord: 'Dit kan toch niet?'

16 May - 11:25 Laatste update: 12:39
75

Ibrahim Afellay kijkt met angst en beven uit naar de finale van de Conference League als blijkt dat Ofir Marciano zou moeten keepen bij Feyenoord. De analist zag hoe de Israëliër opnieuw geen beste indruk maakte.

Twente won met 1-2 bij Feyenoord en bij beide goals zag Marciano er niet goed uit. Afellay zag het vol afgrijzen aan. "Tegen Marseille was het meer geluk dan wijsheid dat het goed ging met Marciano", meldde hij tijdens de uitzending van Studio Voetbal. "Dit kan toch niet? Je houdt je hart vast bij elke bal die terug gaat."

De voormalig spelmaker ziet in het moeten opstellen van Marciano een voorbeeld van een groter probleem. "Feyenoord is niet in staat om afwezigen op te vangen", zo doelt Afellay op de reserves die van minder niveau zijn. "Al is er maar één procent kans dat je Bijlow kunt opstellen in de finale, dan moet je het doen."

Of die kans er is, is nog niet duidelijk. Bijlow herstelt al een tijdje van een blessure en zou normaal gesproken de rest van het seizoen moeten missen. Omdat de finale van de Conference League pas op woensdag 25 mei gespeeld wordt, is er nog hoop dat de doelman van Feyenoord en Oranje het gaat halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s