FC Utrecht presenteert Viergever: 'Speler die er fysiek en mentaal staat'

FC Utrecht presenteert Viergever: 'Speler die er fysiek en mentaal staat'

16-05-2022 17:08 Laatste update: 17:22
111

FC Utrecht heeft zich versterkt met Nick Viergever. De 32-jarige verdediger komt over van het uit de Bundesliga gedegradeerde Greuther Fürth en tekent voor twee seizoenen in de Domstad.

Viergever maakt transfervrij de overstap naar de nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen. "Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten."

"Nick heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de topcompetitie die de Bundesliga is en is een speler die er, fysiek en mentaal, meteen zal staan", aldus Zuidam. "We zijn blij zo’n gedreven en geroutineerde kracht aan onze selectie te hebben toegevoegd." Na Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins is Viergever de vierde zomeraanwinst voor Utrecht.

De ervaren Viergever heeft ruim 450 wedstrijden in het betaalde voetbal op de teller en begon zijn carrière in 2009 bij Sparta Rotterdam. Via AZ, Ajax en PSV verkaste de linkspoot naar Greuther Fürth.